Emberek aranyban

1347

A szkíta aranykincs Budapestre érkezett!  Európai bemutató körútjának első állomásán, Budapesten látható az ázsiai sztyeppék fejedelmeinek kincsestára. A szkíta fejedelmek gazdagságát a világ minden táján, az egyiptomi fáraók gazdagságához hasonlítják.
A kurgánoknak nevezett halomsírok mélyéről előkerült kincsek – melyek a magyarok őseinek, üzenetét is évezredeken át őrizték a sztyeppe piramisainak mélyén – most aranypompával járják végig Európát.

A legendás restaurátorműhelynek, az “Ostrov Krym”-nek és Krym Altynbekov restaurátor-specialistának köszönhetően a bemutatott kincsek eredeti szépségükben csodálhatóak meg.A Kazahsztánból érkező kiállítási anyag alkotói azért választották Budapestet európai körútjuk első állomásának, mert az ottani emberek hétköznapi gondolkodásában, tudatában tényként létezik a Kun-Kipcsak közös múlt- és élettörténet. A bemutatott kincsek bizonyítják a hatalmas erejű sztyeppei kultúra a művészi alkotásainak tökélyét, máig utánozhatatlan egyediségét.

A kiállított arany ékszerek, tárgyak értéke 1,2 millió dollár. A szkíta ötvösök ékszerkészítési technológiája a mai napig megfejtetlen titok. Ki képes rá, hogy megértse az aranyba öntött mítoszokat? Ki képes 2500 évet visszatekinteni az időben, hogy az aranytárgyaikkal üzenő ősök szavát megértse?

“Emberek Aranyban – fejedelmi sírok leletei a sztyeppe piramisaiból” kiállítás a VAM Design Center műemlékpincéjében (1061 Budapest Király utca 26) tekinthető meg.

Ha kíváncsi még további részletekre, akkor kattintson alább!
www.emberekaranyban.hu
www.facebook.com/emberekaranyban