Levendula Fesztivál Tihanyban

285

Élvezetes program a pihenéshez. 
A Németh László Művelődési Ház és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel vár mindenkit a XII. Levendula Fesztivál és Levendula Hetek rendezvényre. 2016.06.20. – 07.01. között.

Levendula Fesztivál Tihanyban
Levendula Fesztivál Tihanyban

Kiemelve néhány programot amiért érdemes meglátogatni a Levendula Fesztivált. .
A levendula Házban a látogatók megtekinthetik a levendula lepárlás folyamatát és előadást hallgathatnak a levenduláról. Levendulás kézműves foglalkozás lesz a foglalkoztató teremben.
Minden vendég megízlelheti a levendula teát, aki magával hozza a kedvenc bögréjét!

Interaktív kiállítás tekinthető meg a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levenduláról: film, levendulás ajándékbolt és teázó  tanösvény várja az érdeklődőket.

És Levendula Szedd Magad akció  2016.06.20–26. között!
Előreláthatólag 2016. június 26-ig minden nap 10.00 órától 20.00 óráig. A virágzás függvényében a készlet erejéig! Helyszín: Tihany, a bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvény (Gödrösi elágazó)

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság dolgozói várják a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula ültetvényen az érdeklődőket, akik a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett szeretnék a szedés élményét is átélni, és saját kezűleg aratott tihanyi levendulát hazavinni.

A résztvevők arató táskát a helyszínen tudnak vásárolni. A levendula szedése kizárólag a helyszínen megvásárolt, emblémás arató táskába lehetséges. Előzetes regisztráció nem szükséges! Az igény szerinti mennyiségben megvásárolt arató táska díján kívül a levendula szedésének nincs egyéb díja.

Még pályázhatnak városi önkormányzatok, cégek
a Holnap városáért Díjra!
Regisztrációs határidő: 2016. 06.30.