Tom Hanks új filmje:Inferno

1073

Tom Hanks új filmje az Inferno. Az Inferno Ron Howard és Tom Hanks harmadik közös Dan Brown-adaptációja A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok után. A misztikus thriller több jelenetét is Budapesten forgatták.

Tom Hanks-Inferno
Tom Hanks-Inferno

A Harvard Egyetem veszélyes kalandoktól sem visszariadó szimbólumkutatóját, Robert Langdon professzort természetesen ezúttal is Tom Hanks alakítja.

A Sony eredetileg 2015 decemberében akart előrukkolni a filmmel, de a Star Wars: Az ébredő Erő premierje miatt 2016 októberére halasztotta a bemutatót.

A film promóciós turnéjának szingapúri állomásán a rendező, Ron Howard elmondta, miért lesz annyira más ez a mozi, mint az előzőek.

“Azt gondolom, hogy sokkal maibb, menőbb, és ez Hans Zimmer zenéjére is igaz. Szóval közvetlenebb módon hat a közönségre. És úgy érzem, hogy ez is hozzájárul a feszültség megteremtéséhez, a drámaisághoz.” – magyarázta Ron Howard.

A forgatás tavaly áprilisban kezdődött Velencében, majd áttelepültek Firenzébe. A külső jeleneteket a Palazzo Vecchio közelében, a történelmi belvárosban vették fel.

– Ennek a forgatásnak az volt az egyik különlegessége, hogy rendkívüli helyszíneken dolgoztunk, és hogy ezeket nem kulisszaként használtuk, hanem mert azok, amik. Ez az egyik legjobb dolog ebben a munkában – mondta Tom Hanks.

A professzor ezúttal egy fiatal orvosnő segítségével próbálja keresztülvágni magát az őt körülvevő rejtélyek szövetén. Csupán Dante Isteni színjátékának első könyve, a Pokol néhány sora segíti, és úgy érzi, egyre mélyebbre kerül a fenyegetésekkel teli pokolban.

Nézzen bele a misztikus thriller képkockáiba!

Tom Hanks és a brit Felicity Jones mellett a dán Sidse Babett Knudsen, az indiai Irrfan Khan és a francia Omar Sy is játszik az Inferno című misztikus thrillerben.
(Forrás: Euronews)

P.s.:
Még lehet pályázni a Holnap városáért Díj 2016-ra!