Fenntarthatósági Divathét Budapesten

570

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara számára mindig elsődleges helyen szerepel az esélyegyenlőség támogatása, a környezet védelme és a társadalmi felelősségvállalás ügye, ezért csatlakozott a Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület szervezésében 2019. április 8-11. között megrendezésre kerülő 4. Globális Fenntarthatósági Divathét eseményhez.

Fenntarthatósági Divathét Budapesten

A Divathét keretén belül április 10-én (szerda) 10 órától ad helyszínt a BKIK épülete egy ingyenes konferenciának, ahol többek között a fenntartható és felelősségteljes divatipar, a ruhagyártással járó hulladék mennyiségének csökkentése, valamint a divatszektorban munkát vállalók esélyegyenlősége is kiemelt téma lesz.

Globális Fenntarthatósági Divathét (Global Sustainable Fashion Week – GSFW), amely Budapesten immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre – idén az Olasz Kulturális Intézetben 2019. április 9. és 11. között –, egy egyedülálló eseményként ötvözi a nemzetközi konferenciákat, workshopokat, panelbeszélgetéseket és divatbemutatókat – kivételes szakmai szervezőbizottság, kitűnő előadók és különleges média megjelenés kíséretében.

Az érdeklődők inspirációt és ismereteket szerezhetnek a fenntartható divat képviselőitől a különböző lehetőségekről és az öko divatmozgalom eredményeiről, betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé és beszélgethetnek a szakma képviselőivel. Az előadók, tervezők csaknem 20 országból, az összes kontinenst képviselve csatlakoznak GSFW eseményeihez, Argentínától Indiáig neves külföldi divattervezők és a divatvilág prominens alakjai vonultatják fel különleges öko kollekcióikat és adnak hangot véleményüknek, gondolataiknak a fenntartható és etikus ruhagyártással, korunk társadalmának extrém fogyasztási szokásaival és annak környezetünkre gyakorolt hatásaival kapcsolatban. Az előadók között szerepel többek között Carry Somers (Fashion Revolution), Kenny Jackson-Forrest (Style & Trashion) vagy a számos díjat elnyert Vancouver-i művész és designer, Katherine Soucie. 


Nemzetközi öko divatmogulok Budapesten

A 4. GSFW kifutóin olyan nemzetközi öko divatmogulok vonultatják fel kollekcióikat, mint a kidobásra ítélt kávés zsákokat használó Sylvia Calvo, az „erőszakmentes selyemfeldolgozás atyja” – Georg Andreas Suhr (Cocccon), a 12 naptári hónap inspirálta tervező Jocelyn Chen, a magyar Rózsa Megla (Navona) vagy a Londonban élő, de erdélyi származású Jánosi Matilda (Tildart). Az idei év kiemelt tervezője és előadója az Emmy-díjas amerikai divattervező, Jeff Garner, aki olyan közéleti személyiségek ruhakölteményeit alkotta, mint Gisele Bündchen, Taylor Swift, Cameron Diaz, Rihanna, Miley Cyrus vagy Sheryl Crow.

A rendezvény idei mottója „A jövő rajtunk múlik!”, mely szlogennel arra szeretnék ösztönözni a közönséget, hogy gondolkodjanak tudatosabban fogyasztásukkal kapcsolatban, hiszen a jövőnk egyetlen alternatívája a fenntartható fogyasztásban, fenntartható divatban rejlik.

Ha téged is érdekel, hogyan lehetsz felelősségteljes fogyasztó, érdekel az öko-ruhagyártás és szívesen tennél ezen a téren a környezetvédelem érdeklében, itt a helyed!A konferencia ingyenes, de a helybiztosítás érdekében előzetes regisztrációhoz kötött.

A Divathét további rendezvényeire belépésedet jegy vásárlásával tudod biztosítani:https://cooltix.hu/event/5c7419ec4dc3cd001a3b8b3f
További információ a programról és résztvevőkről:
 http://gsfashionweek.com/program/

Részletes program